Tort cu piure de castane

Reteta de la Claudiu Oblea


Am promis demult prietenilor ca voi posta cateva retete de dulciuri,inventate total sau partial de mine.
Sunt un consumator de dulciuri si,de multe ori mi s-a intamplat sa am pofta de “ceva dulce” si sa fiu obligat sa incropesc acel ceva,din ce aveam pe acasa.
Iata prima reteta:
Tort cu piure de castane:

Blatul obisnuiesc sa-l cumpar gata facut,din acela cu cacao.
E nevoie de un pachet de piure de castane(atentie,nu folositi din acela in borcan).Deasemenea mai trebuie si o conserva,mica,de compot de ananas.
Se taie blatul in 3 si se insiropeaza cu zeama din compot.
Pentru crema, se bate o cutie de 500 ml de frisca Hulala si se amesteca 2/3 cu piureul de castane,cateva bucati de anananas taiate marunt,scortisoara,zahar vanilat,esenta de rom(acestea din urma,dupa gust).Se obtine astfel o crema pufoasa,care nu trebuie fiarta si,la care nu se foloseste deloc unt sau margarina,deci,mai sanatoasa.Se insiropeaza foile blatului cu zeama de la comoptul de ananas.
Se intinde crema pe blat,evident,intre foi si deasupra.Cu frisca ramasa,se orneaza.
Se lasa la frigider,2-3 ore.
Pofta buna!

Idee bonus: in crema,se pot pune si stafide,daca va plac.



Mai multe retete delicioase de la Claudiu gasiti pe blogul Claudeoblio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu