Supa parmentier - varianta Geioan
aveti nevoie de :
3 praji (ca tot e plina piata in perioada asta )
3 cartofi mici - preferabil albi
2 oua intregi
50 g unt , putin ulei
lapte si apa in cantitati egale in functie de cat de densa vreti sa fie supa
cognac sau brandy de buna calitate - daca nu aveti nu-i bai
smantana pentru decor
Taiati prazul bucatele , la fel si cartofii si puneti-i impreuna cu untul si uleiul , sare si ceva piper, la foc mic vreo jumate de ora ,cu capac , amestecand din cand in cand si daca este necesar - este sigur- adaugati apa. Cand prazul s-a inmuiat bine si cartoful e moale , turnati caognacul si mariti flacara pentru un minut. Luati de pe foc si cu ajutorul unui blender pasati totul. Puneti din nou totul pe foc si imediat adaugati laptele si apa cat doriti dar atentie trebuie sa fie o supa densa nu un piure. Cand a inceput sa clocoteasca adaugati cele doua oua intregi amestecand continuu cu un tel. Serviti fierbinte cu smantana si crutoane . E foarte buna si reancalzita eventual mai adaugati lapte daca devine prea densa.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu