Reteta de la Madalina Marin
Ingrediente
Blat:
* 5 ouă
* 5 linguri cu zahăr
* 7 linguri cu făina
* 1/2 plic praf de copt
* 3 linguri cu ulei
* 1 lingura cu vârf cu cacao
Cremă:
* 250 g unt sau margarină
* 150 g zahăr pudră
* 1/2 fiolă esenţă de rom
* 1 lingură cu cacao
Glazură:
* 3 linguri cu zahăr pudră vanilat
* 3 linguriţe cu cacao
* 3 linguriţe cu ulei
* apă fiartă
Sirop:
* suc de vişine
Ornat:
* vişine congelate sau din compot
* ciocolată albă rasă mare
Mod de preparare
Blat: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Albuşurile se freacă cu ulei. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se încorporează cacaoa şi făina cernută cu praful de copt. Se tapetează cu hârtie de copt o tava 17/25 cm în care se toarnă compoziţia. Se coace cam 20-25 de minute. Se lasă la răcit.
Crema: Se mixează untul cu zahărul pudră până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă esenţa de rom şi se dă la rece.
Asamblare: blatul se taie în două pe lungime şi se însiropează cu sirop de vişine. Între ele se pune toată crema. Deasupra se toarnă în strat subţire glazura preparată din toate ingredientele (apă fiartă se pune suficientă ca să obţinem o cremă care să curgă… cam 3-4 linguri). Se ornează cu vişine şi ciocolată rasă.
Poftă bună!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu