Negresa cu ciocolata si caramel
Reteta de la Dianu Andreea
Ingrediente:
4 oua
180 g unt
150 g ciocolata
170 g zahar
80 g faina
Vanilie
Sos caramel:
150 g zahar
70 g unt
110 ml smantana pentru frisca(30% grasime)
Mod de preparar:
Sos caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.
Negresa:
Untul taiat bucati si ciocolata rupta se pun pe bain marie/la microunde si se topesc impreuna. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amestecul de ciocolata si esenta de vanilie. Se cerne faina si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt sau faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se proportioneaza. Inainte de a proportiona se poate turna caramelul usor racit si dupa racire completa sa se proportioneze. Sau se poate servii cu sos caramel fiecare felie in parte.
Mai multe retete delicioase pregatite de Andreea gasiti pe blogul Pasiune pentru bucatarie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Se "proportioneaza"?
RăspundețiȘtergereda, se proportioneaza, adica se taie in bucati egale :)
RăspundețiȘtergere