Sarmalute in dovleac
Reteta de la Madalina Marin
Ingrediente
* 1 kg carne tocata de porc
* 1 kg varza murata buna de foi
* 2 cepe mari
* cimbru uscat
* marar uscat
* sare
* piper
* pasta de tomate
* orez
* 1 dovleac placintar
Mod de preparare :
Se prepara compozitia pentru sarmalute : se amesteca foarte bine carnea cu ceapa toacat marunt, cu orezul spalat si scurs, cu cimbru si marar uscat, sare si piper. Se omogenizeaza foarte bine amestecul si se lasa la odihnit pana se pregatesc foile de varza.
Se aleg foi care se taie la marimea dorita si se trec printr- un jet de apa rece. se scurg bine, apoi se impaturesc sarmale.
Se pun intr- un vas pentru cuptor cu apa, cimbru si marar, apoi se da vasul la cuptor. Cand sunt fierte pe jumatate se adauga pasta de tomate. Se lasa sa scada bine si sa se fiarba complet.
Dovleacului i se taie capacul si se scobeste de miez si seminte. Se umple cu sarmalutele gata preparate si se da la cuptor pus pe o folie de aluminiu direct pe plita. Se lasa la foc potrivit pana se coace. Se aduce la masa pus pe un platou si cu ardei iute.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
No comment...
RăspundețiȘtergere