Prajitura cu mure si mac


Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda

Ingrediente (12 porţii)
100 g unt nesărat la temperatura camerei
250 g zahăr
50 g mac
coaja rasă de la două lămâi (opţional)
170 ml lapte
240 g făină
2 linguriţe praf de copt
un vârf cuţit de sare
3 albuşuri de ou
150 g mure zdrobite


1. Tapetăm o tavă cu unt şi hârtie de copt şi dăm drumul la cuptor.
2. Într-un castron amestecăm bine untul, zahărul şi macul.
3. Adăugăm încet laptele şi amestecăm. (compoziţia nu va fi omogenă).
4. Separat se amestecă făina, praful de copt, sarea şi adaugăm crema de mac.
5. Batem albuşurile spumă tare, apoi le punem cu grijă peste compoziţie.
6. Adăugăm murele zdrobite, amestecând încet.
7. Turnăm în tavă compoziţia şi dăm la cuptor 30 minute.
Lăsăm să se răcească şi pe urmă ornăm cu glazura de ciocolată (100 g ciocolată topită la bain marie) şi fulgi de migadale.



Mai multe retete de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu