Chifla aperitiv

Reteta de la Anca Corduban


Ce ne trebuie
um pumn de costita afumata taiata cubulete (sau carnat afumat)
un pumn de felii de masline
75 g branza telemea rasa
225 g faina
25 g unt
150 ml lapte
o lingura bulion
1/2 plic praf de copt
putina sare

Cum se prepara

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si untul pana are aspectul unui pesmet. Se adauga costita, maslinele, branza si bulionul, apoi se toarna lapte si se framanta pana iese un aluat potrivit de tare. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma rotunda mica (18 cm diametru). Din aluat se lucreaza un cerc care se aseaza in tava, se taie in 8 bucati (fara sa se separe bucatile) si se da la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit, pana creste si devine auriu deasupra.

Se serveste calda sau rece cu lapte acru.

Pofta buna!



Mai multe retete de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu