Ciuperci umplute cu sos roquefort

Reteta de la Gabriela Ionescu (Spania)


Ingrediente
ciuperci champignon cat mai mari
bacon
felii de branza topita pentru sandwich
1 ou
pesmet
ulei pentru prajit
pentru sos: putin unt, branza roquefort, smantana dulce


Ciupercile trebuie sa fie cat mai mari. Le rupi piciorusele si le cureti de pieliat fina pe care o au. Le umpli cu bacon taiat bucatele si le acoperi cu o felie de de branza topita pentru sandwich. Cu ajutorul degetelor, sigilezi bine felia de branza  pe ciuperca.  Cand ai teminat, treci fiecare ciuperca prin ou batut si pesmet, de doua ori, dupa care le prajesti cu ulei din abundenta. Cu ajotorul unei linguri pui ulei fierbinte desupra fiecarei ciuperci. Focul trebuie sa fie potrivit, ca sa se faca bine. Se serveste cu sos roquefort. Pentru sos, se topeste putin unt intr-o tigaie, apoi se adauga bucatele de branza roquefort. Dupa ce se topeste branaza, se adauga smantana si se amesteca. Se serveste fierbinte, impreuna cu ciupercile umplute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu