Canoli din avocado cu "caviar" (Reteta vegana fara foc)

 Retetea de la Angela Constantinescu




 Salutare tuturor! 
Sunt de un an jumate adepta mancarurilor sanatoase pe care eu personal le consider a fi vegane fara foc (a se citi "ciudata aia cu cruditatile :) )
Asa ca va prezint o reteta foarte draga mie facuta din legume neprocesate termic!


Ingrediente: (pt. 2 rulouri de 15 cm fiecare)
1 avocado tare
1/2 rosie aurora
1/4 gulie
1-4 ceapa
1 l-ta seminte susan
1/2 l-ta coaja de lamaie rasa
1 l-ta ulei susan (presat la rece)
sare de Himalaya/sare de mare neiodata





Preparare:
Se aseaza o folie de plastic pe masa. Se unge cu ulei.
Avocado, care trebuie sa fie tare (mai necopt), se decojeste si apoi cu peeler-ul de legume se fac fasii subtiri care se aseaza pe folie una peste alta pana formeaza un dreptunghi de 30/20cm.
Se spala rosia, se decojeste gulia si ceapa. Se scot semintele de la rosie intr-o sita pt. a face mai tarziu caviarul din ele. Pulpa de rosie, gulia si ceapa se taie cubulete marunte. Se adauga coaja de lamaie rasa, uleiul de susan si semintele de susan.
Se aseaza compozitia de-a lungul dreptunghiului de avocado intr-o linie de 2cm si cu grija se ruleaza prima parte impreuna cu folia, apoi se desprinde folia pe partea rulata si se ruleaza pana la capat tot cu ajutorul foliei. Folia fiind unsa cu ulei se desprinde usor de avocado.
Ruloul se taie in jumatate, se pune pe farfurie cu grija cu ajutorul unui cutit mare si lat. Se presara sarea peste ele.
Semintele de rosie se scurg de zeama cu ajutorul sitei si acesta este defapt caviarul nostru :)

Va astept pe blogul meu pentru mai multe retete !
Sper sa va placa si sa o incercati pentru ca e sanatoasa, plina de enzime si nutrienti necesari corpului nostru!

Un comentariu:

  1. Reteta e O.K., ador legumele dar nu la modul extrem (scuze).

    RăspundețiȘtergere