Prajitura cu urda dupa reteta bunicii...
Pt. aluat:
- 400 gr faina
- 160 gr. untura de porc
- 1 ou intreg
- 100 ml smantana
- 3-4 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- un varf de sare
- un plic de zahar vanilinat
Se face un aluat mai tarisor, la nevoie se adauga faina sau lapte, se fac doua globuri si se lasa macar o ora la frigider
Umplutura:
- 0,5 kg urda
- 4 gabenusuri de oua
- 250 g. zahar
- marar (dupa gust)
Se amesteca componentele, se bat albusurile spuma si se amesteca cu grija..
Se intind cele doua bile de aluat, se pune primul in tava tapetata cu hartie, se intinde umplutura egal, se acopera cu a doua bila intinsa.
Se perforeaza des cu o furculita, se da la cuptorul preincalzit cu convectia maxima, 180 gr. C 30 minue, dupa 30 min. se verifica cu un ac.
Dupa ce se scoate din cuptor se presara imediat zahar pudra.
Cu drag,
Sandor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu