Reteta de la Andreea Denisa
Portii: 12Timp total: 1 hr
BLAT
3 oua
un praf de sare
3 linguri zahar
1 lingura ulei
1 lingurita praf de copt
3 linguri de faina
CREMA:
200 gr nutella
300 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar
esenta de vanilie
SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de vanilie
GLAZURA
nutella sau ciocolata topita
MOD DE PREPARARE:
Blat: Albusurile le batem cu praful de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. SE adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-35 min( la cuptorul cu gaz), Eu am electric si am pus la 160 de grade cam 20-25 min. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Smantana o amesteca cu zahar si esenta de vanilie si mixam .
Sirop: Apa cu zaharu si esenta de vanilie se amesteca.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in 2. Se pune o parte pe platou si se insiropeaza, se adauga nutella, se intinde bine iar apoi frisca. Deasupra punem cealalta parte de blat , frisca si glazuram cu nutella incalzita sau ciocolata topita.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu