Pastrama de piept de pui


Reteta de lEnyedi Sandor
Musai o fost sa incerc dupa succesurile cu pastrama de peste si cu piept de pui...
Pieptul de pui se taie in asa fel incat sa aiba grosime de cam 1 cm,
Se pregateste "baitul" din sfecla rosie (2 buc. mici sau unu mijlociu) curatata si razuita marunt, o ceapa rosie, un ardei gras, un ardei kapia, usturoi maruntit in blender, 4 linguri de sare, 1 lingura de zahar, patrunjel si ce mai vreti.
Se intinde folie alimentara, pe folie se pune o treime-jumatate din bait, peste se pune pieptul de pui, se acopera cu restul de bait si se inchide cat de ermetic se poate (eu am mai pus o folie...sa fiu sigur).
Se pune pe o farfurie intinsa sau o tava, se pune o farfurie mai mica peste ea si se preseaza cu greutati.
Se tine la frigider 24 ore, dupa care se spala sub jet de apa si se "usuca" cu prosoape de hartie.
La frigider s poate pastra chiar si o saptamana!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu