Prajitura cu iaurt si visine


 Reteta de la Camelia Bizadea 

3 oua
1 praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
1 cana zahar (cana normala nu ceasca)
1 cana iaurt sau lapte batut
1/2 cana ulei
2 cani pline cu faina
1 pliculet praf de copt

600-700 gr visine fara samburi

Se bat bine ouale , impreuna cu sarea ,zaharul si zaharul vanilat ,
pana ce compozitia isi dubleaza volumul ,si nu se mai simt cristalele de zahar .
Se adauga uleiul ,putin cate putin ,amestecand continuu , apoi iaurtul .
Adaugam apoi putin cate putin ,faina amestecata cu praful de copt si
amestecam pana ce faina este incorporata complet .
Ungem o tava cu ulei ( dimensiune tava 35/25 ) ,punem hartia de copt ,
si rasturnam compozitia ,niveland frumos pe toata suprafata tavii .
Deasupra asezam visinele carora le-am scos samburii .
Introducem in cuptorul incalzit la 180 grade , timp de 20-25 minute ,
sau pana observati ca s-a rumenit frumos deasupra .
Se lasa la racit ,se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza .

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu