Baghete cu seminte


Reteta de lEnyedi Sandor
O  maia facuta cu apa, drojdie, o lingurita de zahar,  cateva linguri de faina....lasata pana devine o "sponjie"   (adica 2-3 ore...)
Se adauga lapte (cca 200 g, sau iaurt, sau lapte batut sau bere sau apa) 2 linguri de ulei, o lingurita de sare se amesteca in mixer/robot/etc.  pana devine un aluat putin lipicios...
Se divide in 150-200 gr., se formateaza "grisine" , se pune pe tava
Se unge cu apa calduta, se presara seminte de floarea soarelui, susan, etc....se bate putin cu doua degete ca semintele sa intre superficial in aluat...Dupa 10 minute se fac crestaturi, daca vreti.. Se lasa la dospit macar 45 minute sau pana isi dubleaza volumul..
Se coace in cuptorul preincalzit la 200 gr.C 35 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu