"Pastrama" de peste


Articol de lEnyedi Sandor

Am incercat, precaut fiind cu o jumate de fileu de salau de Nil...dar se poate incerca cu orice fileu de peste mai gros.
O sfecla rosie spalata si curatata, data pe razatoarea mica, 3-4 linguri de sare (pestele absoarbe cat ii trebe') 1 lingurita de zahar, piper, boia, condimente verzi...
Pe o folie alimentara intinsa sa pune cam o treime din "maglavaitul" de mai sus, se pune fileul de peste, se acopera cu sfecla ramasa intinsa pe toata suprafata.
Se inchide cu folia si se strange cat mai mult posibil. Se pune intr-o tava, peste se pune o alta tava mai mica (io am pus un "lapitau") si se pun greutati pentru presare (io pentru foto am pus cateva conserve, ca nu arata bine o juma'de caramida!)
Se lasa la frigider macar 12 ore..se scoate din folie, se spala sub jet de apa rece, se "usca" cu prosop de hartie de bucatarie .se taie felii subtiri.. Fileul isi ia culoare rosie de la sfecla, se usuca de la amestecul de sare si zahar, aromele din ce adauga.....mischungul il face comestibil crud-uscat

Salutari din Cluj!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu