Salata de vinete cu rosii deshidratate



Reteta de la Maria Udrea
INGREDIENTE

1 kg vinete coapte(congelate)
1 ceapa rosie
2 ardei copti
5-6 buc. rosii deshidratate
maioneza din:
1 galbenus de ou
1 lingurita mustar
150 ml ulei
sare
1 lingurita zeama de lamaie

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE:
Lasam vinetele la dezghetat intr-o sita sa se si scurga de 
lichid.
Tocam ceapa solzisori, pe un fund de lemn, apoi o acoperim cu 
vinetele scurse si le tocam impreuna cu ustensila pentru vinete, 
pana cand se maruntesc bine.
Tocam marunt si ardeiul copt si rosiile deshidratate si le 
amestecam cu vinetele.
Presaram putina sare peste ele si le lasam la odihnit pana 
preparam maioneza.
Amestecam galbenusul cu mustarul si putina sare si le mixam 
picurand treptat uleiul si zeama de lamaie.
Ne oprim din a adauga ulei cand obtinem consistenta dorita.
Amestecam vinetele cu maioneza si potrivim salata cu sare, daca 
mai este cazul.
Ornam salata cu felii de rosii deshidratate si frunze de 
patrunjel.
Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu