Reteta de la Dana Szocs
Am vazut prima data reteta asta la Rita pe blogul ei http://culinary-rainbow. blogspot.ro/ si
am stiut imediat ca trebuie sa incerc si eu minunatiile astea pentru ca
aratau prea bine ca sa ratez asa ceva.Se fac extrem de usor,atat de
usor incat le-as face zilnic daca nu as avea asa un program incarcat si
nu as sta atatea ore in trafic.
Am folosit pentru painici:
1 kg faina alba 650
500 ml apa calduta
60 ml ulei vegetal
2 pliculete drojdie uscata
o lingurita zahar
o lingurita sare
seminte de in
Pentru a le opari:
2 l apa
4 linguri cu varf bicarbonat
1 1/2 linguri sare
Am
pus faina intr-un castron,am incalzit putin apa (500 ml),am adaugat
peste faina drojdia,sarea,zaharul,uleiul si mai apoi apa
calduta,amestecand si omogenizand aluatul.Dupa ce toata apa a fost
incorporata am framantat bine aluatul pana cand a devenit elastic si
atunci cand il apasam cu un deget isi revena la forma
initiala.Intotdeauna procedez asa cu aluatul si atunci cand il apas usor
si revine,stiu ca e bine framantat.
L-am
lasat la dospit,aproximativ 40 minute (eu m-am luat cu curatenia,poate
ca el crescuse mai devreme).Dupa ce aluatul a dospit,am pregatit o oala
cu apa,bicarbonat,sare si am lasat-o sa fiarba,apoi am rupt bucati din
aluat si am format painicile.Le puteti face cat de mari sau mici
vreti,eu le-am facut de marimea unor chifle.Dupa ce apa a dat in clocot
am introdus pentru cateva secunde painicile in ea,intorcandu-le pe
ambele parti,apoi le-am scos intr-o tava tapetata cu hartie de
copt,le-am crestat usor cu un cutit bine ascutit si am presarat deasupra
seminte de in.Puteti folosi ce seminte aveti la indemana,sau daca nu va
place puteti sa nici nu puneti.Le-am dat la cuptor aproximativ 20
minute,depinde de cuptor,sunt gata cand s-au rumenit frumos.Le-am scos
apoi intr-un cos in care am pus un servet de bucatarie curat si uscat si
le-am lasat sa se raceasca putin inainte de a le savura.
Eu
am mancat una imediat cu branza camembert si ridichi,voi,le mancati cu
ce aveti pofta,oricum la cat sunt de bune se pot savura si simple.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu