Mancare de naut cu pui si stafide

Reteta de la Rita Ilies

Ingrediente pentru două porții:
250 g năut
două pulpe inferioare de pui
5 linguri cu pastă de ardei ( eu am folosit pastă făcută în casă, dar se poate înlocui cu un ardei roșu gras tocat mărunt )
un morcov mic
o ceapă potrivită
o mână de arpagic roșu
o mână de stafide
o linguriță de zahăr brun
sare roz de Himalaya
peperoncino în ulei de măsline ( se poate înlocui cu felii subțiri de ardei iute )

Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare.
Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni ușor. Nu îndepărtăm pielea deoarece va înlocui adaosul de grăsime. Le-am acoperit cu două linguri din pasta de ardei.

Am adăugat ceapa și morcovii tăiați felii, apoi arpagicul și stafidele. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă la temperatură mică, în suc propriu. Completați cu puțină apă dacă este nevoie.

Am adăugat năutul fiert pe jumătate peste pulpele din tigaie. Am păstrat și apa în care a fiert acesta și am mai lăsat la foc potrivit cca. 15 minute.

Când năutul s-a fiert complet am adăugat restul de pastă de ardei. Am potrivit gustul cu sare și am așezat totul pe două farfurii acoperind fiecare pulpă de pui cu peperoncino în ulei de măsline.
Am servit cu biscuiți integrali nesărați.

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu