Cosulete din foi de placinta


Reteta de la Margareta Cismasiu


                     Pentru o masa festiva formata mai mult din aperitive sau pentru un bufet suedez puteti apela la niste cosulete din aluat din foi de placinta.Se fac foarte repede si se pot umple cu diferite umpluturi, de la salate traditionale pana la creme  sau mousseuri.

                      Foile de placinta se taie in patrate cu latura de 10 cm.Fiecare patrat se unge cu ulei.Se suprapun cate trei patrate si se pun in forme de briose.Se apasa usor foile pe fundul formei.Se continua tot asa pana se termina toate foile sau in functie de cate cosulete aveti nevoie.
                      Se incinge cuptorul si se dau la cuptor aprox.5 min.pana cand foile incep sa se rumeneasca.Se scot din cuptor si din forme si se lasa sa se raceasca.Se umplu dupa preferinte.
                      Umpluturile pot varia:salata de boeuf,salata de icre,pasta de branza,salata de vinete,mousse de ton etc.
                
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu