Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
2 pulpe de rata
sos soia
crema de otet balsamic,zahar brun
scortisoara,anason macinat
chilly,paprika iute afumata
lapte
Pentru garnitura:
1 varza rosie medie
sare,piper
3 lingurite zahar
2 lingurite otet
Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia,crema de otet balsamic,zahar brun,scortisoara,anason,chilly,boia iute afumata,le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile.Dupa acest timp,am scos pulpele din marinata,le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si le-am asezat cu pielea in jos intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat sa se rumeneasca,le-am intors si pe partea cealalta.Dupa ce au prins o culoare frumoasa pe ambele parti,le-am transferat intr-o tava de cuptor,am adaugat si marinata in care au stat,putin lapte si le-am dat la cuptor sa se patrunda bine si sa se fragezeasca.
Varza am taiat-o fasii subtiri,am pus-o intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat sare,piper si am lasat-o pe foc mic ca sa se inmoaie bine.La final am adaugat amestecul de otet cu zahar si am mai lasat 10-15 minute pentru a se evapora mirosul de otet,apoi am oprit focul.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu