Fursecuri cu anason


Reteta de la Rita Ilies
Ingrediente pentru fursecuri:
500 g unt la temperatura camerei ( eu am folosit unt de 82% )
380 g zahăr
3 ouă
coaja de la o lămâie ( eu am pus și coajă de portocală )
750 g făină
două prafuri de copt ( eu am pus un praf de copt și o linguriță rasă cu bicarbonat )
o lingură cu pudră de anason ( anasonul a fost opțiunea mea )


Am început prin a omogeniza untul cu zahărul. Mai apoi, am adăugat ouăle întregi și coaja de lămâie și portocală și am mixat.

Am adăugat făina cernută, pudra de anason și agenții de creștere peste compoziția obținută și am frământat până când am obținut un aluat omogen și ușor lipicios. Am acoperit vasul și l-am lăsat la frigider până dimineață.

Pentru că am folosit un unt foarte gras a fost nevoie să las aluatul să se înmoaie puțin, înainte să mă apuc de format fursecurile. Dacă ascultam de Aura, care zicea să-l împart în 3 și să-l pun individual în folie alimentară, la rece, îmi era mai ușor. Dar m-am descurcat până la urmă. :)
Am împărțit dimineață aluatul și l-am lucrat pe rând. Am pus fursecurile în tavă și le-am copt 5 minute la 200 de grade ( rețeta zice că se coc 10 minute la 200 de grade, însă cred că depinde de cuptor ). Cert este că atunci când simțiți un miros dulce, îmbietor în casă, e timpul să scoateți fursecurile la aer. :)

Ei bine, cam asta este filosofia fursecurilor. După cum vedeți, nu-i mare deloc. :) Acum, să vă povestesc despre decor.
Sincer? Mi-am făcut de lucru. :) Bine, mie-mi place migala, că doar cu asta mă ocup în timpul liber, însă când mă gândesc că după ce-am ”desenat” câteva ore aceste fursecuri, o dată mușcate nu mai rămâne nimic din ele... :) Până și lui Dăniloiu îi e milă de ele... :)
Deci, le-am decorat cu Royal icing. O glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de apă. Se poate și așa, nu pățește nimic.

Ingrediente Royal icing:
două albușuri
2 linguri cu zeamă de lămâie
2 linguri cu amidon
350 g zahăr pudră
o linguriță cu pudră de anason ( opțional )
coloranți alimentari

Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră și anasonul.
Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor.
Pentru a ”desena” fursecurile, eu am folosit bețe din bambus pentru frigărui. :)
Bineînțeles, puteți decora aceste fursecuri și cu ciocolată sau le puteți uni cu dulceață. Puteți prepara o simplă bezea cu care să le ungeți puțin și să presărați bombonele colorate.
Spor la treabă!
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu