Curcan in sos marinat


Reteta de la Margareta Cismasiu
Am tot gatit curcanul sub diferite forme:cu garnitura de cartofi,de legume,in bere,cu fructe.De data asta m-am gandit ca s-ar simti bine sa se balaceasca intr-un sos marinat,asa ca am trecut la treaba.Rezultatul a fost peste asteptari pentru ca si noi ne-am simtit bine,degustandu-l.Recomand cu caldura aceasta reteta.Se face usor,e gustoasa si foarte versatila.

Ingrediente:
jumatate piept de curcan,2 ling ulei de masline,3 ling faina,500ml bulion,sare,piper,2-3 foi de dafin,2 catei de usturoi,1 ling zahar,cimbru.

Mod de preparare:
In afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele.Se lasa sa se prajeasca.Cand incepe sa se rumeneasca,se adauga faina,se amesteca si se stinge cu bulionul.Se amesteca totul bine pana rezulta un sos mai subtire.Daca e prea gros se subtiaza cu un pic de supa sau apa.Se adauga restul ingredientelor si se potriveste de sare si piper.Se mai lasa sa fiarba pana sosul capata consistenta unei smantani mai groase.Se ia de pe foc si se serveste.

  Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu