Ciorba de fasole pastai


Reteta de la Alina Vicu   

Ingrediente:

700-800 g fasole pastai congelate
2 morcovi potriviti
3 cepe potrivite (250 g)
1 ardei rosu (100 g curatat)
1/2 radacina de telina
5 l apa
1 ramura de cimbru
2 lg leustean uscat
fulgi de chili (ardei iute)
800 ml bors proaspat
50 ml ulei de floarea soarelui presat la rece
sare
piper

Cum procedezi:
1. Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot.
2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura de cimbru si lasa sa fiarba 15-20 minute apoi adauga borsul si mai lasa 5-10 minute la foc potrivit.

3. Opreste focul, adauga uleiul, leusteanul si fulgii de chili. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pofta buna!
Nota: Puteti folosi verdeturi proaspete daca aveti.
Puteti folosi pastai proaspete.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu