Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
7-8 felii pulpa de porc
sos de soia
apa de flori de portocal
turmenic,scortisoara,lapte
Pentru orez:
Orez salbatic,
apa,sare,
1 baton scortisoara
3-4 cuisoare
o pastaie de vanilie fara seminte (le-am folosit la desert)
Am marinat carnea de porc pentru 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,scortisoara,turmenic,apoi am asezat-o cu tot cu marinata intr-o tava,am adaugat putin lapte (100 ml) si am dat tava la cuptor,la inceput la foc mai mic,si spre final,ultimele 10 minute am dat focul mai tare pentru a rumeni putin carnea.
Orezul: intr-o craticioara cu capac am pus o masura de orez salbatic,2 masuri apa,sare,un baton de scortisoara,cuisoare si o pastaie de vanilie ale carei seminte tocmai le folosisem la desert si mi-a parut rau sa o arunc fara a o valorifica.Am lasat orezul sa fiarbala foc lent aproximativ 20 minute pana cand toata apa s-a absorbit si orezul s-a fiert.
Pentru a decora farfuria am folosit putina paprika iute afumata si cateva felii subtiri de praz,pentru prospetime.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu