Paine cu maia si bere bruna


Reteta de lEnyedi Sandor
Am pregatit maiaua, ca de obicei cu o zi i inainte, dar am bagat in ea si "niste" ramasite de pireu de cartofi, ca dara e cartofi, unt si smantana, (maiaua: 1/2 cana apa, 20 gr. drojdie, faina pana iese o "crema", o lingurita de zahar)
A doua zi am deschis o bere bruna (Jumate l-am baut!!!), am pus-o la fiert 2-3 minute sa iasa bioxidul "vatamator", l-am racit si l-am pus peste maia....sare...cam 20 gr., 2-3 linguri de ulei, faina pana a iesit un aluat destul de gros, care nu se mai lipeste de mana...
L-am lasat cca o ora, dupa care l-am framantat din nou (a mai trebuit sa pun oarece faina, sa ramana "nelipitoare"), l-am lasat la dospit inca 3/4 sferturi de ora si l-am bagat la cuptorul peincalzit la 240 gr.C....Dupa 20 minute l-am "stropsit" cu ceva apa si am redus tempertura la 225 gr.C...si l-am copt inca 30 de minute..
Atat!

Carnati de casa afumati mai trebe sau oarece untura cu boia?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu