Mancare traditionala ungureasca



Reteta de lEnyedi Sandor

O mancare rapida si gustoasa din SV Ungariei (Zalaegerszeg)...”Prosza” (se pronunta “prosa”), numita si Tocsni (se pronunta “tocini”)
3-4 cartofi curatati si razaliti fin, 2-300 ml lapte acru (sau chefir), 2 oua, sare, piper, faina pana devine un fel de “aluat de placinta mai tare”, usturoi pisat dupa gust.
Var.1: Se fac placinte in ulei fierbinte (adica se pune in tigaie o cantitate cat sa se intinda cu “lopatica” in toata tigaia si se intoarce daca e copt intr-o parte) si se serveste cu mujdei, cubusoare de slana afumata, smanatana, cascaval razuit sau cu ce vreti voi)
Var.2: “Aluatul” se pune intr-o tava cu folie de copt (sau tava de silicon, cum fac eu), se acopera cu ceapa taiata rondele subtiri, 2-3 catei de usturoi pisati sau taiati subtire, cascaval razuit, sau ce va mai vine in minte si se baga la cuptor pana se rumeneste complet....Se mai verifica cu acul....dar daca e mai prajit, din cauza cartofilor, e mai OK... La servire se mai poate adauga mujdei cu smantana, pasta de ardei, ketch-up, etc..etc...
Atat...

Chiar e OK!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu