Reteta de la Margareta Cismasiu
Nu e reteta originala ( oare care e reteta originala?),o am de la mama mea,dar pentru ca e foarte gustoasa o fac si eu si place tuturor.
Ingrediente:
5kg ardei kapia,5kg gogosari,1kg fasole uscata,1kg ceapa,500ml bulion,300-500ml ulei,sare,foi de dafin,piper boabe.
Mod de preparare:
Ardeii kapia si gogosarii se coc si se curata de coaja si de cotoare.Fasolea se fierbe de jumatate,in apa cu sare.Ceapa se curata si se taie in patru.Ardeii , gogosarii si ceapa se macina cu masina de tocat sau cu mixerul.Peste tocatura se adauga fasolea uscata fiarta de jumatate si scursa de apa,bulionul,uleiul,sarea,piperul si foile de dafin.Cine doreste,poate sa macine si fasolea.Noua ne place mai mult cu boabele intregi.
Se pune totul la foc amestecand mereu sa nu se prinda.Zacusca trebuie sa scada si sa se ingroase putin.E gata cand uleiul se ridica la suprafata.
Se pune fierbinte in borcane sterilizate.Acestea se inchid ermetic.Borcanele se pun in paturi la racit,apoi se depoziteaza in camara.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu