Reteta de la Andreea Denisa
CREMA3 linguri zahar pentru topit
3 oua
400 ml lapte
esenta de vanilie Dr.Oetker
3 linguri zahar
4-5 mere
BLAT:
2 oua
un praf de sare
2 linguri zahar
1 lingura ulei
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt cu sofran Dr.Oetker
MOD DE PREPARARE
Crema: Topim zaharul si apoi invartim cratita incat sa imbracam peretii . Merele le curatam si le taiem felii. Punem feliile de mere in cratita. Ouale se amesteca bine cu esenta de vanilie si zaharul , se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita peste mere si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 min.
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Blatul se toarna peste crema si se lasa la copt 25-30 min. Se lasa la racit apoi se rastoarna pe platou.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu