Mustar rusesc


Reteta de la Enyedi Sandor

O "chestie" interesanta, care se cheama "Mustar rusesc" si care nu are nicio legatura cu mustarul sau cu Rusia....dar asa a fost "inmatriculat" de soacra-mea prin anii '70 si asa ramane!  :)


11 buc ardei gras/kapia rosii
11 buc gogosari rosii
11 buc ardei iuti  (daca sunt foarte iuti reduceti dupa gust)
 2 buc teline mijlocii
 1 l. bulion
200 gr. zahar
200 ml. otet

Se trec legumele prin masina de tocat sau se "choppeaza" marunt si cu celelalte componente se fierbe pana devine pasta. Se gusta frecvent si se adauga la nevoie otet, zahar, ardei iuti.. Se pun in borcane si se trateaza termic (se "dunstuiesc") 1/2 ora.

Este excelent pentru senvisuri si fripturi, chiar pizza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu