Salata de opintici



Reteta de la Anca Corduban   
Ce ne trebuie

2 kg de opintici
2 ardei grasi rosii
3 cepe mari
1 cana otet de 9 grade
2 cani apa
1 cana zahar
1/2 cana ulei
3 cuisoare, 2 foi dafin, 10 boabe de piper, 2 linguri boabe de mustar
1 lingura de sare pentru muraturi
Cum se fabrica

Opinticii se curata, se spala si se scurg in strecuratoare. Intr-o tigaie mai lata, se toarna opinticii, se sareaza usor (o lingurita de sare) si se dau la foc mic, acoperiti cu capac (fara apa, ca lsa ei suficienta). Cand sunt fierti se scurg de lichid si se pun deoparte. Ceapa si ardeii se taie fideluta.
Otetul, apa, uleiul si condimentele se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga ceapa si ardeii, iar cand ceapa devine sticloasa, se adauga si ciupercile. Se lasa sa fiarba impreuna 5 minute, apoi se toarna in borcane, se pun capace si se intorc cu gura in jos. Cand sunt reci (a doua zi) se aseaza in camara sau se mananca alaturi de fripturi, cartofi sau simplu, ca aperitiv.
In momentul in care intoarceti borcanele fierbinti cu gura in jos, nu trebuie sa curga lichid din borcan (asta inseamna ca capacele nu sunt bune). Din borcanele racite se va prelinge putin lichid cand le intoarceti, insa nu este nici o problema. De asemenea, borcanele se pot steriliza in cuptor, in baie de apa.
Daca va ramane lichid, puneti-l in sticla si folositi-l la aromatizarea salatelor.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu