Chec cu dovleac


Reteta de la Anca Corduban   
Ce ne trebuie

250 g făină
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe scorțișoară măcinată
1 linguriță rasă ghimbir praf
1 vârf de linguriță cuișoare măcinate
sare
4 ouă
425 g miez de dovleac copt
300 g zahăr
200 g smantana
1 plic de zahăr pudră

Cum se fabrică
Se amestecă ingredientele solide, adică făină, praf de copt, bicarbonat, scorțișoară, ghimbir, cuișoare, sare.
Inainte de a fi puse la copt, feliile de dovleac se presara cu un amestec de zahar pudra si scortisoara, apoi se coc 40 minute in cuptor la foc mediu.
Dovleacul copt se mărunțește cu furculita sau cu mixerul si se adauga ouăle, zahărul, smantana și esența de vanilie. Se bat bine împreună, după care se adaugă ingredientele solide și se amestecă cu mixerul la viteză mică timp de 1 minut. Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și pudrată cu făină și se coace până trece testul scobitorii (aproximativ 30 minute, la foc potrivit). Se lasă să se răcească, se taie pătrate care se pudrează din belșug cu zahăr.
Eu am facut prajitura in tava mare de la aragaz, pentru o coacere uniforma (iese o cantitate mare de compozitie, iar intr-o tava mai mica, mijlocul checului mi-a iesit cleios).

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu