Rulada cu branza dulce si ciocolata



Reteta de la Rita Ilies

Ruladele sunt mereu cea mai rapidă alternativă atunci când vrem să facem ceva dulce celor dragi. Rulada aceasta cu brânză e mai rapidă ca oricare și nu necesită multă muncă. Brânza dulce place tuturor, iar de ciocolată nu mai vorbesc. Acestea fiind spuse, vă invit s-o pregătiți și voi. :)

Ingrediente pentru blat:
4 ouă
3 linguri cu zahăr
3 linguri cu făină
2 linguri cu cacao
un vârf de cuțit praf de copt
un praf de sare

Umplutura de brânză:
500 g brânză de vaci proaspătă
două ouă
4 linguri cu zahăr
o lingură cu vanilie bourbon
o lingură smântână
stafide și coajă rasă de citrice

Pregătiți umplutura de brânză într-un vas încăpător, amestecând toate ingredientele o dată. Mixați compoziția până veți obține o cremă densă de brânză.
În alte două vase încăpătoare separați ouăle. Bateți gălbenușurile cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adăugați făina, praful de copt și cacaua, apoi mixați până la omogenizare.
Presărați praful de sare peste albușuri și mixați până când veți obține o spumă tare. Răsturnați spuma peste compoziția cu cacao. Pentru că diferența de consistență este destul de mare, veți îngloba albușul cu telul sau cu o spatulă de silicon.
Încingeți cuptorul la 200 de grade. Puneți hârtie de copt în tava acestuia. Întindeți uniform umplutura de brânză, presărați stafidele și coaja rasă de citrice.

Peste brânză veți întinde compoziția pentru blat. Lăsați tava în cuptor preț de 15-20 de minute.
După ce s-a copt, întoarceți blatul pe un prosop curat, apoi rulați. Strângeți capetele prosopului și lăsați rulada să se răcească.
Pentru glazurare eu am folosit 150 g ciocolată neagră și 50 g ciocolată albă. Am topit fiecate tip de ciocolată pe bain marie, apoi în funcție de cantitatea de ciocolată am adăugat unt și smântână integrală ( cam o lingură rasă de smântână integrală și o linguriță cu vârf de unt la 100 de grame de ciocolată ). Am glazurat, apoi am pus rulada la rece.

Poftă bună!


Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu