Pampuste


 Reteta de la Anca Corduban   
Ce ne trebuie

1 kg faina
2 plicuri de drojdie uscata
200 g zahar
4 oua zbatute
1/2 l lapte caldut amestecat cu o lingura de smantana
150 g unt moale
sare, coaja portocala, coaja lamaie, vanilie
ulei pentru prajit (aprox. 400 ml, daca ceaunul e mai larg, trebuie mai mult ulei)

Cum se fabrica

Faina se cerne, apoi se amesteca cu drojdie, zahar si sare. Ouale se zbat cu vanilie si coaja de lamaie si de portocala, apoi se amesteca usor cu faina, completand cu laptele amestecat cu smantana pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se adauga untul si se framanta pana se incorporeaza tot in aluat. Se unge cu ulei si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in doua si se intinde cate o foaie din care se taie forme cu un pahar. Se lasa sa mai creasca, timp in care se pune uleiul la incins intr-un ceaun. Cand e fierbinte (o lingura de lemn introdusa in ulei va face bule mici pe langa ea), se prajesc cate 4 pampuste odata (mai multe sau mai putine in functie de ceaun). Se intorc o data, apoi se scot intr-un castron.
Pampustele se ridica la suprafata in momentul in care sunt bagate in ceaun. Se vede usor cand sunt coapte pe o parte deoarece se rumenesc, iar atunci trebuie intoarse.
Uleiul nu se poate refolosi.
Se imbraca in zahar pudra si se mananca cu familia si prietenii.

Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu