Pasta de macese

Reteta de la Margareta Cismasiu
Desigur, fiecare cunoaste beneficiile maceselor. Normal,nu puteau lipsi din camara. Chiar daca am cules macese, le-am uscat pentru ceai, iar pasta am facut-o din zeama de macese cruda, cumparata din piata. Nu am avut o sita potrivit de fina pentru macese pentru a face eu pasta, asa ca am preferat s-o cumpar.

Ingrediente:
6 kg pasta cruda de macese, 1 kg zahar

Mod de preparare:
Se pune pasta de macese intr-o oala si se pune la fiert. Pasta fiind groasa,se poate dilua cu o cana de apa. Se mesteca continuu in ea, in timpul fiertului pentru ca se depune pe fundul oalei. Cand clocoteste bine se adauga zaharul. Cine vrea mai dulce,poate sa puna zahar mai mult. Mie imi place asa sa se simta aroma maceselor. Se lasa sa fiarba cu bulbuci mari, mestecand tot timpul in ea.
Pentru a vedea daca e destul de legata se pune un pic de pasta pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Se traseaza cu degetul o dunga prin pasta. Daca nu se imbina la loc, inseamana ca e gata.
Se ia de pe foc si se toarna, fierbinte,in borcane. Acestea se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent.
  Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu