Reteta de la Anca Corduban
Ce ne trebuie
4 smochine coapte (nu uscate!)
8 felii de sunca (eu am folosit sunca “Padurea neagra – Schwarzwalder Schinken”, o specialitate nemteasca, crud-afumata)
50 g branza Roquefort sau Gorgonzola
ulei de masline
Cum se fabrica
Se taie codita smochinelor, apoi se taie in 4. In fiecare taietura se aseaza cate o feliuta de branza, dupa care se inveleste smochina cu cate 2 felii de sunca.
Se aseaza smochinele umplute intr-un vas ceramic, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor 20 minute la foc potrivit.
Eu le-am servit cu sos de coacaze rosii, insa merg si cu o dulceata mai acrisoara.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu