O gustare cu smochine


Reteta de la Anca Corduban   
Ce ne trebuie

4 smochine coapte (nu uscate!)
8 felii de sunca (eu am folosit sunca “Padurea neagra – Schwarzwalder Schinken”, o specialitate nemteasca, crud-afumata)
50 g branza Roquefort sau Gorgonzola
ulei de masline

Cum se fabrica

Se taie codita smochinelor, apoi se taie in 4. In fiecare taietura se aseaza cate o feliuta de branza, dupa care se inveleste smochina cu cate 2 felii de sunca.
Se aseaza smochinele umplute intr-un vas ceramic, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor 20 minute la foc potrivit.
Eu le-am servit cu sos de coacaze rosii, insa merg si cu o dulceata mai acrisoara.

Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu