Tort cu nuca si mousse de dovleac


Reteta de la Andreea Denisa
BLAT:
3 oua
un praf de sare
3 linguri zahar
1 lingura ulei
3 linguri nuca macinata
1 lingura faina
1 lingurita praf de copt cu sofran Dr.Oetker

MOUSSE:
400 gr dovleac ras
4 linguri de zahar
scortisoara
200 ml smantana de casa
5 gr gelatina Dr.Oetker+ 2 linguri apa

SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de rom

DECOR:
ciocolata

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de 16 cm diametru si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.
Sirop: Apa se amesteca cu zaharul pana se diozolva si se adauga esenta de rom.
Mousse: Dovleacul ras se pune in cratita cu zahar si cu scortisoara. Se pune pe foc 10-15 min pana se inmoaie iar apoi se lasa la racit. Se paseaza cu blender-ul .Smantana de casa se bate si se amesteca cu dovleacul. Gelatina se pune la inmuiat cuu apa 5 min, apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se amesteca cu crema. CREMA SE FACE CAND SE UMPLE TORTUL.
Asamblare: Blatul se taie in 4 ( 3 taieturi). Se asambleaza in tava in care s-a copt. O foaie de blat , insiropam, crema, blat insiropat, crema si tot asa , iar deasupra se pune frisca si se da la frigider 1 hr. Se scoate din forma si se orneaza dupa cum vreti .

BLAT:
3 oua
un praf de sare
3 linguri zahar
1 lingura ulei
3 linguri nuca macinata
1 lingura faina
1 lingurita praf de copt cu sofran Dr.Oetker

MOUSSE:
400 gr dovleac ras
4 linguri de zahar
scortisoara
200 ml smantana de casa
5 gr gelatina Dr.Oetker+ 2 linguri apa

SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de rom

DECOR:
ciocolata

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de 16 cm diametru si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.
Sirop: Apa se amesteca cu zaharul pana se diozolva si se adauga esenta de rom.
Mousse: Dovleacul ras se pune in cratita cu zahar si cu scortisoara. Se pune pe foc 10-15 min pana se inmoaie iar apoi se lasa la racit. Se paseaza cu blender-ul .Smantana de casa se bate si se amesteca cu dovleacul. Gelatina se pune la inmuiat cuu apa 5 min, apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se amesteca cu crema. CREMA SE FACE CAND SE UMPLE TORTUL.
Asamblare:

Blatul se taie in 4 ( 3 taieturi). Se asambleaza in tava in care s-a copt. O foaie de blat , insiropam, crema, blat insiropat, crema si tot asa , iar deasupra se pune frisca si se da la frigider 1 hr. Se scoate din forma si se orneaza dupa cum vreti. 
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu