Fursecuri cu dovleac



Reteta de la Margareta Cismasiu

Pentru ca sezonul dovlecilor e in toi,nu puteau lipsi niste fursecuri cu acest minunat fruct.Aromate,moi,pufoase sunt minunate langa o cana de lapte cald sau servite dimineata la cafea.E un desert minunat,care il recomand cu caldura.

Ingrediente:
450 gr dovleac copt,680 gr faina,250 gr unt,300 gr zahar,4 oua,zahar vanilat,1 lingurita scotisoara,praf de copt.

Mod de preparare:
Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste si devine o crema.Se adauga ouale,pe rand,mixand dupa fiecare ou adaugat.Dupa ce s-au omogenizat se adauga pulpa de dovleac coapta in cuptor si pasata.Se adauga scotisoara,iar la urma,faina cu praful de copt.Rezulta un aluat moale dar omogen.Se ia cu lingurita din aluat si se pun gramajoare mici in tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra,dupa preferinta, se pune miez de seminte de dovleac,stafide ,nuca sau se lasa simple.Se coc in cuptorul dinainte incins pana se rumenesc frumos.Vor avea o frumoasa culoare galbena,datorita pulpei de dovleac.
Fursecurile simple se pot glazura cu o glazura de ciocolata neagra.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu