Pilaf cu arome orientale


Reteta de la Dana Szocs


Cred ca toti avem momente in care ne intrebam ce sa mai gatim si parca nici o idee in acel moment nu vine :),asa a fost si la mine azi,am tot stat si m-am gandit ce as putea gati sa fie si nou,bun si relativ rapid,pentru masa de pranz.Pana la urma mi-a venit in minte pilaful de orez,mai ales ca nu am facut de foarte multa vreme orez in forma asta,si ca sa nu fie un banal pilaf,l-am aromatizat cu condimente care mai de care mai aromate si interesante,iar la final,gustul a fost unul delicios.

Am folosit pentru pilaf:
1 masura orez cu bob rotund
2 masuri apa
3-4 cepe mici
1 morcov
1 lingurita boia
1 lingurita seminte fenicul
1 lingurita tika masala
1 lingurita anason macinat
1/2 lingurita cuisoare.
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita piper
ulei,unt,sare

Am tocat marunt ceapa si morcovul si le-am pus la foc potrivit intr-o cratita cu putin ulei,am adaugat peste ele condimentele (boia,tika masala,seminte fenicul,cuisoare macinate,anason macinat,piper,scortisoara) si am lasat sa se caleasca pana cand legumele s-au inmuiat.Am adaugat apoi orezul spalat bine in prealabil,am amestecat si am lasat orezul sa se caleasca putin,apoi am pus 2 masuri de apa rece,am dat focul foarte mic si am lasat pilaful sa fiarba (fara sa amestec intre timp),pana cand apa a fost absorbita aproape complet.Am adaugat putina sare si o lingura generoasa de unt pe final,am amestecat bine si asta a fost tot.Rezultatul insa este unul foarte bun,asa ca va recomand cu drag aceasta reteta.

Eu am mai facut pentru pilaf o friptura de porc,clasica,marinata in sos de soia,boia,piper,facuta la cuptor,intr-o tava tapetata cu hartie de copt bine inmuiata in apa rece.

Pofta mare!

Pofta mare!Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu