Faloudeh sau inghetata iraniana parfumata


Reteta de la Liliana Bolbol
Ingrediente: 100 gr de fidea de orez (de la raionul de specialitati de la orice supermarket mai mare), 200 ml de sirop de zahar cu apa de flori, 2-3 linguri de dulceata de trandafiri, zeama de lamaie si 2-3 cuburi de gheata/portie, putin fistic zdrobit, daca se doreste

Mod de preparare:

1. Se face siropul de zahar din 3 pahare de apa si 3 pahare de zahar si cateva picaturi de lamaie, se fierbe, se adauga apa de flori la finale si se da deoparte.

2. Se pune fideaua de orez oparita cu apa fierbinte(se toarna peste fideaua de orez apa clocotita intr-o sita, apoi se pune fideaua in sirop si se lasa cateva ore la congelator sa se inghete bine. Dupa un timp se amesteca si se mai lasa inca o ora.

3. Se pun in pahare de inghetata cate 3-4 linguri de fidea de orez si se adauga deasupra 2-4 linguri din dulceata de trandafiri si o lingurita de zeama de lamaie. Se poate presara fistic, daca se doreste si se serveste cu cateva cuburi de gheata puse in pahar, 2 cuburi pentru o portie cred ca sunt suficiente. Este un desert superb pentru zilele calduroase, aromat si rece.

Mai multe retete delicioase de la liliana gasiti pe blogul ei What's for lunch, Lily?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu