Butter chicken sau pui cu unt indian


Reteta de la Liliana Bolbol
Ingrediente: 2-3 piepti de pui dezosați si fara piele, o ceapa, 2-3 caței de usturoi, o jumatate de lingurita de ghimbir proaspat sau praf de ghimbir, jumatate de pachet de unt, adica 125 gr de unt, 2-3 linguri de pasta de tomate, 2-3 lingurite de garam masala (reteta este mai jos pentru cine doreste sa faca acasa), 500 ml de smanatana de gatit sau smanatana lichida, o rosie tocata mic, sare si piper, un ardei iute pentru cine doreste iute, 200 gr de orez basmati gata facut sau alt orez facut cu apa doar.

Mod de preparare:

1. Se taie pieptul în cuburi mari, se amesteca cu usturoiul zdrobit si ceapa si 2-3 linguri de smântâna lichida si se lasă la marinat pentru 2-3 ore in frigider.

2. Apoi se pune la foc untul, pana se topește si se adaugă ghimbirul, apoi puiul scos din marinata sa, se rumenește usor, se adaugă apoi in tigaie pasta de tomate, sarea si se mai rumenește usor, se adauga la tigaie smântâna lichida rămasa, restul de la sosul de marinata, garam masala si rosia tocata, ardeiul iute pentru cine dorește mai iute amestecul. Lichidul trebuie sa acopere totul si sa depășească carnea.

3. Se acopera si se lasa la foc mic 20-30 minute, ca sosul sa scada si carnea sa se pătrundă.La sfârșit se mai poate adaugă un cub de unt deasupra, pentru un gust mai intens.

4. Se face orezul alb basmati cu apa si sare si se serveste cu sosul si pieptul de pui in unt. Cine doreste mai poate presara fulgi de ardei iute peste sos sau poate servi cu ardei iute alături. Este un fel de mâncare clasic indian, usor de facut si foarte gustos.

Garam masala se poate face acasa din proportii egale din urmatoarele ingrediente: fulgi de usturoi, turmeric sau curcuma, fulgi de ardei iute dupa cat de iute doriti amestecul, coriandru uscat, piper negru pisat, cuisoare pisate, scorțișoară pisata, chimen pisat, cardamom pisat, nucșoara, praf de ginger uscat. Se pot pune toate la blender sau se pot pisa la mojar.

Mai multe retete delicioase de la liliana gasiti pe blogul ei What's for lunch, Lily?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu