Rosii umplute cu cus cus


Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente:

250 g cus-cus
100 g cascaval (razuit)
1/2 lgt busuioc uscat
1 fir ceapa verde (taiata marunt)
1/4 lgt sare
1 lg ulei de masline
6 rosii potrivite (750 g)
....................
pt fiert pastele: 1.5 l apa + 1/4 lgt sare + 1 lgt ulei masline

Cum procedezi:
1. Pune cuscus-ul la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute. Scurge apa, clateste pastele sub jet de apa rece, pune-le intr-o cratita impreuna cu lingurita de ulei de masline si amesteca-le. Pune peste ele ceapa, busuiocul, cascavalul si restul de sare (1/4 lgt).
2. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
3. Spala rosiile, taie un capacel si scobeste-le in interior cu o lingurita.
4. Umple fiecare rosie cu cus-cus, pune-i capacelul si punele pe toate intr-un vas uns cu ulei de masline. Picura deasupra rosiilor putin ulei de masline.
5. Introdu vasul in cuptor pentru 15 minute.
Nota: Dubleaza cantitatea de rosii, sau foloseste rosii mai mari (fiindca nu incape decat jumatate din compozitie in cele 6 rosii).
Poti folosi busuioc proaspat.
Servesti ca atare sau ca garnitura.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu