Prajitura cu nuci verzi si ciocolata


Reteta de la Andreea Denisa

BLAT
4 oua
un praf de sare
4 linguri de zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt Dr.Oetker.
nuci verzi din dulceata

CREMA
1 plic Creme Ole de ciocolata Dr.Oetker
esenta de visine Dr.Oetker
200 ml lapte
200 ml frisca

GLAZURA
200 ml frisca batuta

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt, punem nucile si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 35-40 min. Se scoate, se rastoarna pe platou cu nucile in sus si se lasa la racit.
Crema: Punem intr-un vas inalt laptele, frisca si putina estenta de visine, punem crema din plic si mixam.
Asamblare: Peste blat punem crema, iar deasupra frisca batuta.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu