Piept de pui si carnati cu cartofi aurii si sos de prune uscate


Reteta de la Enyedi Sandor

Resturi de la masa de ieri (pui la cuptor)....
Cartofi noi fierti 80%, taiati "rotocoale" si fripti in ulei de masline cu unt, condimentati cu piperuri de 2-3-5 feluri, sare si paprika
Prune deshidratate si un pumn de visine proaspete puse in vin rosu (eu n-am avut decat niste vermut rosu prin casa, dar mere' s'ase), o juma'cana de apa, piper alb, zama de la o juma' de lamaie, fiert 5-6 minute, focul stins si lasat sa se raceasca...
Dupa racire se scot fructele si se ingrasa sosul cu oarece faina (dar eu am folosit agent de ingrosare Knorr, ca nu le prea am cu ingrosatul cu faina...), dupa prima fierbere se pun fructele la loc si se mai fierbe 2-3 minute...gata sosul...
De ieri mi-a ramas o tzara de piept de pui si o pulpa, facute la cuptor (pui intreg), insuficient pentru pranzul de astazi, asa ca am pus cate "un fir" de carnati de oaie de caciula la fript in putin unt...

Cu castraveti "covasiti" iese o mica minunatie de mancare....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu