Friptura de porc cu ciuperci si cuscus


Reteta de la Dana Szocs


Mie imi place tare mult aroma cuscus-ului si pentru ca nu am mai facut de ceva vreme,astazi m-am gandit sa il includ in meniul de pranz.E un preparat extrem de simplu,se gateste in 5 minute si se poate asocia cu multe alte garnituri.

Am folosit pentru friptura:

5 felii carne de porc
sos de peste
otet de orez
ulei de porumb
1 catel de usturoi
ulei de masline
2 linguri de vin alb
Pentru ciuperci:
1 kg ciuperci proaspete
ulei de masline
sare,chilly,busuioc
Pentru cuscus:
o masura cuscus
1 si 1/2 masuri apa
sare

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de peste,ulei de porumb si cativa stropi de otet de orez.Dupa ce am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus intr-o tigaie putin ulei de masline,1 catel de usturoi zdrobit ,apoi am pus bucatile de carne,pe care le-am lasat cam 3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni,am turnat peste ele vin alb si le-am dat la cuptor pana cand s-au gatit complet.

Ciupercile le-am curatat si spalat,apoi le-am taiat in bucati mai mici,le-am asezat intr-o cratita,am pus peste ele ulei de masline,putina sare si chilly si le-am lasat sa se gateasca lent.Au lasat foarte multa apa,asa ca le-am lasat pe foc pana cand zeama a scazut mai bine de jumatate.Dupa ce am stins focul,am adaugat o mana de busuioc proaspat tocat marunt.

Cuscus-ul,l-am pus intr-un castron,peste el am pus apa clocotita cu sare,cat sa il acopere si inca putin peste,am acoperit castronul si l-am lasat asa cam 5 minute.Dupa ce toata apa a fost absorbita,am amestecat bine si asta a fost tot.

A fost o masa in esenta simpla dar foarte aromata si mi-ar placea sa cred ca si sanatoasa
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu