Pastrama de rata

Reteta de la Bubulina Gospodina 

Ingrediente
1 piept de rata
sare de mare
o crenguta de rozmarin proaspat
1 lingura boia de ardei dulce
80 gr mix de piper
jumatate lingurita cimbru uscat

Curatam pieptul de pielite si il parlim putin, ca sa scoatem penele mai usor. Apoi il spalam si il stergem bine cu hartie de bucatarie. Intr-un vas putin mai mare decat pieptul de rata, asezam un strat generos de sare de mare, peste care punem rozmarin proaspat si putn cimbru uscat.
Peste el, asezam pieptul de rata, cu partea cu pielita in sus. Il acoperim complet cu sare si cu hartie de bucatarie si il dam la frigider pt 24 de ore.
Dupa ce au trecut cele 24 de ore, scoatem pieptul de rata si il spalam bine cu apa rece, apoi il stergem cu hartie de bucatarie.
Macinam piperul si apoi il amestecam cu boiaua de ardei dulce.
Tavalim pieptul de rata in amestecul de mirodenii astfel incat sa nu existe nicio parte fara mirodenii.
Asezam pieptul de rata intr-un prosop de bumbac (foarte curat, bineinteles si care nu miroase a detergent sau a balsam de rufe) si dam la frigider pentru 4 zile.
Daca vreti ca pastrama sa fie si mai uscata, dupa cele 4 zile, o scoateti din prosop si o lasati pur si simplu in frigider, pe o farfurie. E si mai bine daca e iarna si o agatati undeva afara.
Gustul este f bun, mie mi s-a parut putin picant asa ca data viitoare voi incerca ceva mai putin piper.
Nu va zgarciti la condimente, dupa cum scrie si in reteta originala, pe langa faptul ca dau aroma, au si rol antiseptic. Enjoy!

Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu