Fructe de mare cu brocoli


Reteta de la Dana Szocs


Pentru astazi m-am gandit la ceva foarte usor de preparat,care sa nu ma tina foarte mult langa foc mai ales ca deja este destul de cald afara,asa ca am plecat de dimineata la piata si m-am intors cu cateva bunatati printre care creveti si midii.Noua ne plac tare mult,eu cred ca le-as putea manca si marinate cu lamaie si sare:) fara a le mai gati…atat de fascinata sunt de gustul lor.

Am folosit:
300 gr creveti decorticati
250 gr midii
2 catei de usturoi
zeama de la jumatate de lamaie
ulei de masline,unt
chilly,curry,2 linguri gran cucina,chimen macinat
busuioc,brocoli,parmezan
vin alb
Evident reteta este o creatie a mea asa ca daca ceva nu va e pe plac puteti elimina sau schimba.

Am curatat mai intai midiile si crevetii,am spalat totul foarte bine,usturoiul l-am tocat marunt.Am pus o oala cu apa la foc si multa sare,pentru a opari brocoli,intr-o tigaie am pus ulei de masline,1 catel de usturoi tocat marunt,1 lingurita curry,chilly,am pus apoi midiile si crevetii,dupa cateva secunde am adaugat putin vin alb,zeama de lamaie si am lasat cateva minute la foc pana cand lichidul a scazut si fructele de mare s-au gatit.Inainte de a opri focul am pus 2 linguri de gran cucina si busuioc tocat marunt.

Brocoli putin oparit in apa cu sare,l-am scurs bine de apa.Intr-o cratita am pus o lingura de unt,celalalt catel de usturoi tocat marunt,ulei de masline si putin chimen macinat,dupa ce usturoiul si-a lasat din aroma,am adaugat buchetelele de brocoli,am scuturat cratita de 2 ori si am oprit focul.Am servit cele 2 preparate impreuna cu zeama de lamaie si parmezan ras.

Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu