Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit


Reteta de la Dana Szocs


Am pregatiti aceasta reteta cu o zi inainte de ziua mea pentru a o duce colegilor la munca,(si ei au fost draguti cu mine si mi-au facut un cadou frumos),si cautam o reteta rapida si buna si am gasit-o pe blogul dulciurifeldefel.ro al unei fete talentate Miha Simiuc.

Eu am adaptat reteta la ce aveam eu prin casa dar m-a ajutat mult ca am avut un punct de plecare.

Am folosit pentru blat:
300 g faina
150 g zahar pudra
50 g cacao
1 praf de copt
200 ml lapte
4 oua
100 ml ulei
esenta de menta
100 gr ciocolata alba
Pentru crema:
200 gr frisca lichida
200 gr mascarpone
Pentru ornat:
100 gr nuca de cocos
Blatul: Am cernut intr-un castron faina,cacao,praful de copt,zaharul pudra,am adaugat apoi ouale si am amestecat usor cu un tel,apoi uleiul,laptele,esenta si am omogenizat toata compozitia cu ajutorul mixerului.Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra am pus ciocolata alba rupta bucatele mici.Am dat tava la cuptor aproximativ 25 minute (depinde de cuptor) pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat blatul sa se raceasca complet si apoi am facut crema.

Crema: Am mixat bine frisca apoi am adaugat si mascarpone si am continuat sa mixez.Daca doriti mai dulce mai adaugati zahar,eu am considerat ca frisca lichida e suficient de dulce si nu am mai pus. Crema astfel obtinuta am intins-o uniform peste blatul racit si deasupra am presarat nuca de cocos pe care ulterior am prajit-o putin intr-o tigaie pe aragaz,pana cand a devenit aurie.

Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu