Reteta de la Alina Vicu
Blat
8 oua (6 medii + 2 mari)
135 g ciocolata (80% ciocolata cu lapte + 20 % ciocolata amaruie)
155 g glazura de cacao (de la Lamingtons)
140 g zahar
180 g faina de grau 000 (Dobrogea)
8 g praf de copt
un praf sare
Crema
220 g zmeura congelata
80 g zahar tos
400 g smantana lichida (pilos)
Glazura:
200 g ciocolata amaruie
150 g smantana lichida
Decor
zmeura
Cum procedam:
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
2. Separam galbenusurile de albusuri.
3. Topim ciocolata pe baie de aburi.
4. Mixam galbenusurile spuma cu 40 g zahar. Adaugam ciocolata topita si glazura de cacao peste ele si mixam pana la incorporarea totala a acestora. Cernem faina amestecata cu praful de copt in compozitie si mixam bine.
5. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul ramas (100 g) si mixam pana cand spuma formeaza creste.
6. Luam 2 lg de albusuri batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si ciocolata.
Turnam compozitia compozitia de la pasul 4 in albusuri si o inglobam usor cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, de sus in jos.
7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm)
si introducem in cuptor la 180 grade pentru 20 minute, reducem apoi
temperatura la 150 grade si mai lasam inca 20 minute. Faceti testul
scobitorii.
Crema:
1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic (5 min,
amestecand din cand in cand), pana cand aceasta se va inchega ca o
dulceata. O lasam sa se raceasca complet inainte de a trece la pasul
urmator.
Glazura
Intr-un vas non-aderent punem 75 ml smantana lichida impreuna cu
ciocolata rupta bucati si omogenizam cu o spatula. Cand ciocolata este
complet topita, oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si
amestecam bine cu spatula.
Asamblare
Punem o felie din blat pe un suport, punem crema, cealalta felie si
glazura fierbinte deasupra. In momentul servirii decoram cu zmeura (eu
am avut congelata).
1. Blatul se poate insiropa dupa preferinta.
2. Puteti folosi acest tip de blat pentru tort.
3. Glazura de cacao se poate inlocui cu ciocolata topita, insa blatul nu va mai avea aceeasi consistenta. 4. Daca vreti o crema mai ferma, adaugati 4-5 foi de gelatina preparata conform instructiunilor.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu