Prajitura Bounty



 Reteta de la Maria Udrea

Ingrediente:
Blat:
6 oua
200 gr unt
150 gr zahar
3 linguri cacao
6 linguri lapte
400 gr faina
1 plic praf de copt cu sofran
1 varf lingurita sare
Sirop:
3 linguri zahar
200 ml lapte
Crema:
750 ml lapte
8 linguri gris
coaja rasa de lamaie(de la 1/4 lamaie)
1 lingurita esenta de lamaie
150 gr zahar
200 gr unt
150 gr nuca de cocos
1 varf lingurita sare
Glazura:
200 gr ciocolata neagra
6 linguri frisca lichida
50 gr ciocolata alba
2 linguri frisca lichida

Mod de preparare:
Pentru blat, mixam bine untul cu zaharul si putina sare pana devine cremos, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare si diluam cu laptele.
Cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam compozitia pentru blat, o nivelam cu o spatula si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam apoi blatul sa se raceasca.
Pentru sirop, punem zaharul intr-un vas inalt, la caramelizat, mestecand continuu pentru a nu se arde si deveni amarui, apoi il diluam treptat cu lapte fierbinte(trebuie avuta mare grija sa nu ne arda vaporii fierbinti!).
O parte din zahar se va intari la contactul cu laptele, dar vom mai lasa vasul la foc incet, cateva minute, pana se va dilua complet.
turnam siropul fierbinte peste blatul racit, in strat uniform. Nu trebuie sirop mult sa inecam blatul, dar asa sa-l umezim putin pentru ca este un blat cam uscat si nu prea pufos.
Pentru crema, amestecam intr-un vas, grisul cu laptele, zaharul, coaja rasa de lamaie si putina sare si punem vasul la foc mediu, mestecand continuu in el pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.
Dam vasul deoparte de pe foc si incorporam in crema fierbinte, untul taiat bucatele si esenta de lamaie, apoi adaugam nuca de cocos.
Turnam crrema fierbinte peste blat si o nivelam uniform.
Dam prajitura la rece pentru 30 de minute pana cand se va intari bine crema, apoi o vom glazura.
Pentru glazura, punem intr-un vas pe baie de aburi ciocolata neagra maruntita si cele 6 linguri de frisca lichida, iar in alt vas ciocolata alba si cele 2 linguri de frisca lichida.
Cand se lichefiaza ciocolata neagra, o turnam peste crema de cocos, o nivelam bine, apoi trasam cateva dungi de ciocolata alba pe latimea prajiturii si cu varful cutitului, trasam niste linii pe lungimea prajiturii.
Dam din nou prajitura la rece 15-20 de minute pana se intareste glazura, apoi o putem portiona.
Spor si pofta buna!


Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu