Salam de biscuiti (2)



 Reteta de la Maria Udrea

Ingrediente:
400 gr biscuiti Pettite Beure
150 gr rahat
100 gr nuca
50 gr stafide
100 gr unt
200 ml lapte
3 linguri zahar
3 linguri cacao
1 varf lingurita sare
1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare:

Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere, sau in rom, ceea ce eu nu am mai avut.
Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol.
Taiem rahatul in cubulete, iar nuca o maruntim, dar nu prea rau.
Punem peste biscuitii din bol, nuca, rahatul si stafidele scurse.
Laptele il vom amesteca cu cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahar si untulsi il vom pune la foc incet pana se va dilua totul.
Ridicam laptele de pe foc, adaugam esenta si il turnam peste ingredientele din bol, amestecandu-le bine sa se patrunda biscuitii si sa se omogenizeze totul bine.
Pregatim doua bucati de folie si intindem cate o jumatate din compozitia de biscuiti, apoi le vom rula impreuna cu folia, in forma de salam.
Dam bucatile de salam la frigider pentru 2-3 ore pana cand se va intari si se va putea portiona frumos



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu